Σελίδες

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, 3 September 2012

Κουράστηκαν μαζί μας

ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΒΟΪΤΣΙΔΗ
Είπε κάτι προσβλητικό η Κριστίν Λαγκάρντ; Είπε ότι στο Νίγηρα τα παιδιά πηγαίνουν στο μάθημα μόνο για δύο ώρες την ημέρα, μοιράζονται την καρέκλα του θρανίου και διψάνε για μόρφωση, υπονοώντας προφανώς ότι δεν έχει περιθώρια να παθιαστεί για το ελληνικό πρόβλημα -αλλού τα πράγματα είναι δυσκολότερα. Είπε, επίσης, ότι οι Ελληνες πρέπει να πληρώνουν τους φόρους τους. Σε τι διαφωνούμε; Οτι υπάρχουν πολλές γωνιές του πλανήτη, όπου οι άνθρωποι ζουν σε κατάσταση πραγματικής εξαθλίωσης; Ή ότι η φοροδιαφυγή έχει εξελιχθεί σε εθνικό σπορ; Εάν διαφωνούμε για το Νίγηρα, είναι το άκρον άωτον του αυτισμού.
Και εάν διαφωνούμε για την φοροδιαφυγή, είμαστε ταλαντούχοι υποκριτές. Ακριβώς το ίδιο λέμε και όταν κουβεντιάζουμε μεταξύ μας. Στα καφενεία και στα γήπεδα. Μας πειράζει όταν το λένε «οι άλλοι». Κι έτσι, το διαδίκτυο κατακλύστηκε από ύβρεις -και σε αμφίβολης ποιότητος γαλλικά. Ακόμη και αυτό, δείχνει πόσο περίεργη ιδέα έχουμε για τον εαυτό μας. Να κάθεσαι μπροστά στο πληκτρολόγιο και να βρίζεις τη Λαγκάρντ! Λες και άλλη δουλειά δεν είχε η διευθύντρια του ΔΝΤ παρά να ανοίξει πρωί πρωί τον υπολογιστή της για να ενημερωθεί τι της έγραψαν οι «αγανακτισμένοι» Ελληνες. Και αν χρειαστεί, να πάρει μισό «Λεξοτανίλ» για να ηρεμήσει.
Μια χώρα σε διαρκή διαφορά φάσης από την πραγματικότητα. Κλεισμένη στις εμμονές και τις ιδιοτροπίες της. Που νομίζει ότι όλοι έχουν υποχρέωση να την κανακεύουν και, όταν δεν το κάνουν, κάτι συνωμοτικό μαγειρεύουν. Αρνούμαστε να καταλάβουμε ότι κουράστηκαν ν' ασχολούνται μαζί μας. Συναντώνται οι G-8 και ασχολούνται με την Ελλάδα που αντιπροσωπεύει το 2% της ευρωπαϊκής οικονομίας. Εδώ και δύο χρόνια, δεν πέρασε μία Σύνοδος Κορυφής χωρίς να είμαστε πρώτο θέμα. Η Ελλάδα χάνει διαρκώς υποστηρικτές. Δεν μπορούν να καταλάβουν πώς συμβαίνει πρώτα να απλώνουμε το χέρι για δανεικά και μετά να ζητάμε να μην εκπληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας. Μηνύματα είναι όλα αυτά. Οποιος θέλει να τα δει, τα βλέπει...
agelioforos gr 
1/6/12

No comments:

Post a Comment

Blog Archive