Σελίδες

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday 26 September 2012

Έκθεση: 100 εκ. άνθρωποι θα πεθάνουν έως το 2030 αν δεν αντιμετωπιστεί η κλιματική αλλαγή!

Περισσότεροι από 100 εκατομμύρια άνθρωποι θα πεθάνουν στον πλανήτη και η παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη θα μειωθεί κατά 3,2% του ΑΕΠ έως το 2030 αν η διεθνής κοινότητα δεν καταφέρει να αντιμετωπίσει την κλιματική αλλαγή. Αυτό τουλάχιστον αναφέρει έκθεση που διεξήχθη για λογαριασμό των κυβερνήσεων 20 χωρών και δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.
Καθώς αυξάνεται η μέση θερμοκρασία παγκοσμίως εξαιτίας των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου, οι επιπτώσεις για τον πλανήτη (όπως το λιώσιμο των πάγων, τα ακραία καιρικά φαινόμενα, η ξηρασία και η άνοδος της στάθμης των θαλασσών) θα θέσουν σε κίνδυνο πληθυσμούς και νοικοκυριά, αναφέρει η έκθεση που διεξήχθη από την ανθρωπιστική οργάνωση DARA.

Η έκθεση υπολόγισε ότι κάθε χρόνο καταγράφονται 5 εκατομμύρια θάνατοι από την ατμοσφαιρική ρύπανση, την πείνα και τις ασθένειες ως αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής και των οικονομιών που βασίζονται στο διοξείδιο του άνθρακα, ενώ ο αριθμός αυτός ενδεχομένως να ανέλθει στα 6 εκατομμύρια ετησίως μέχρι το 2030, αν συνεχίσει να ισχύει το σημερινό μοντέλο χρήσης των φυσικών καυσίμων. Ποσοστό υψηλότερο του 90% από τους θανάτους αυτούς θα καταγραφούν στις αναπτυσσόμενες χώρες, αναφέρει η έκθεση η οποία υπολόγισε τις επιδράσεις στον άνθρωπο και στην οικονομία της κλιματικής αλλαγής σε 184 χώρες το 2010 και το 2030.
Η έκθεση διεξήχθη ύστερα από πρωτοβουλία του Climate Vulnerable Forum, μιας οργάνωσης στην οποία ανήκουν 20 αναπτυσσόμενες χώρες που απειλούνται από την κλιματική αλλαγή. Η έκθεση επισημαίνει ότι οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής έχουν μειώσει την παγκόσμια παραγωγή κατά 1,6% του παγκόσμιου Ακαθάριστου Προϊόντος ή σχεδόν κατά 1,2 τρισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο και οι απώλειες μπορεί να διπλασιαστούν και να φθάσουν στο 3,2% του παγκόσμιου Ακαθάριστου Προϊόντος μέχρι το 2030, αν δεν αποτραπεί η άνοδος της θερμοκρασίας στον πλανήτη, ξεπερνώντας το 10% του πριν από το 2100.

http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=1&artid=153123

26/9/12

No comments:

Post a Comment

Blog Archive